Qui som

Amonet és un procés d’autoconeixement, acceptació i alliberació.

Ser dona i sentir-se lliure en una societat que s’obsessiona a negar-te i invisibilitzar-te, és en si un acte rebel. El que és únic i exclusiu del cos femení està negat, perseguit i criminalitzat. Sona exagerat, però et posaré dos exemples:

Quantes vegades has vist sang menstrual en una pel·lícula? Et fa angúnia la idea? Poder ho consideres innecessari.

Quantes vegades has vist sang com a conseqüència de violència al cine?

Doncs és sabut que la meitat de la població menstrua o ha menstruat en algun moment de la seva vida, però ni el 0,01% de la població morirà assassinada.

I ara, endevina quin percentatge de població existeix gràcies al cicle menstrual. Exacte el 100%. Sent així la pregunta és:

Per què ens genera tant rebuig, tanta vergonya?

La resposta podria omplir pàgines i pàgines de fets històrics, lleis, costums imposades, imperis, persecucions de bruixes, cultures basades en l’odi, estudis científics…

Però més enllà del que ens ha portat a aquest punt, podem decidir no seguir més aquest principi. Podem decidir abraçar tot allò que ens fa qui som. I aquí hi ha sens dubte el cicle menstrual, amb tots els seus matisos, totes les seves variacions i totes les seves peculiaritats en cada un dels nostres cossos. Ens defineix i ens fa qui som, podem odiar-lo o podem estimar-lo. Podem rebutjar-nos o podem acceptar-nos.

Amonet vol ajudar a canviar aquest imaginari col·lectiu que ens fa defectuoses de naixement. Conèixer els nostres cossos és el primer pas per estimar-los. I estimar-los és el primer pas per gaudir-los.