Qui és amonet?

Qui és amonet?

 

Amonet al temple de Luxor

Amonet és una deessa de la mitologia egípcia. Segons diuen ja vivia en el caos i la foscor de l’aigua primordial. Amonet és un símbol de protecció i una de les deesses de la creació.

Quan vaig llegir sobre la deessa Amonet vaig tenir clar que era una de les que ens acompanya durant el cicle menstrual, especialment durant el sagnat. Us explicaré per què.

És la deessa del misteri, representa el vent, no pot tocar-se, però si sentir-se, és la personificació del vent del nord que porta la vida. Es diu d’ella que és la mare que és pare, doncs té el poder de crear sense ajuda del gènere masculí.
Se l’anomena “l’oculta”, representa el costat fosc de la vida, el subconscient, la lluna nova. Quan es troba sota la forma d’Isis, ajuda en la transformació dels cossos ferits, que han quedat sense vida, perquè habitin al regne d’Osiris.

En trobeu la relació? El cicle menstrual és creador de vida. Sense ell no hi hauria humanitat. Tots, absolutament tots, hem nascut gràcies a ell. Però no és només capaç de crear un nou ésser humà. Pot crear tot allò que puguis imaginar. Et proporciona en cada moment les energies necessàries perquè puguis materialitzar les teves idees. En la fase preovulatòria tenim despertes aquelles habilitats que ens permeten iniciar projectes, la força i l’entusiasme per creure en nosaltres i en la idea. Durant la fase ovulatòria les energies maternals ens omplen d’afecte i determinació per nodrir el projecte, fer-lo créixer. La fase premenstrual ens aporta la calma i la mirada sincera per analitzar el projecte, decidir que hi sobra, que hi falta, si val la pena seguir-lo fent créixer o si ha arribat el moment de deixar-lo anar. I finalment en la fase menstrual podem fer neteja. Tenim l’oportunitat de deixar anar aquelles càrregues, projectes, pors o emocions que ens pesen i ja no ens ajuden a créixer.
Totes aquestes energies que es van transformant durant el cicle no podem veure-les directament, però si sentir-les fortament, els prestem atenció o no. La fase menstrual ens connecta especialment amb el subconscient, amb el costat ocult de nosaltres, tot allò que hem pogut ignorar, de nosaltres o l’entorn, en les altres fases aquí se’ns fa insuportable, ens obliga actuar, sigui per allunyar-nos-en o per combatre-ho. I aquí és on se’ns mostra Amonet, on ens acompanya. Ens ajuda a transformar el nostre cos físic i emocional. Ens ajuda a fer neteja i deixar anar càrregues innecessàries perquè puguem iniciar el cicle següent amb energia nova, fresca i vital. En el pla físic es desprèn el teixit endometrial, i en el pla emocional ens obliga a enfrontar-nos a allò que no necessitem en la nostra vida. Com més confiem en ella més notarem la renovació.