La regla és consciència

La regla és consciència

@jonathansborba

Consciència és justament el que ens aporta aquest període. El cos parla el seu propi llenguatge i és de savis escoltar-lo. No sempre és fàcil perquè tot i que venerem els plaers físics sovint vivim desconnectats del propi cos.

Com a persones menstruants aquest període del cicle és summament important i revelador. Aquí difícilment podem ignorar el que el cos ens crida. En molts casos en forma de dolor, malestar, emocions incòmodes. Maleïm la sang que ens surt de dins perquè la creiem la causa de la nostra inestabilitat. Però nosaltres som aquest cos físic, i tota l’energia que l’habita.

És moment de purga, de neteja física i emocional. De desfer-nos de les càrregues que ja no ens fan servei. Som nosaltres que decidim el grau de neteja que volem fer, deixant-nos plorar, deixant-nos sentir el dolor. Aquí és on podem decidir tractar-nos més bé.

La regla és salut. Però l’hem d’aprendre a viure. Hem de saber que el dolor excessiu pot no formar part d’aquest salut. Que la inestabilitat emocional que ens deixa fora de joc en aquesta etapa pot no ser salut. Però si que són un reflex de l’estat en què es troba el cos físic, emocional i espiritual. És una porta oberta a la saviesa interior. És una oportunitat d’escoltar-nos i sanar.